Workshop Raku

Duur:

Twee dagdelen.

Kosten:

55,00 euro (materiaal inbegrepen)

In het eerste dagdeel kunt u onder deskundige begeleiding werkstukken maken van chamotte klei. Er kan uit de vrije hand geboetseerd worden. Ook zijn er in het atelier gipsen mallen die gebruikt kunnen worden.

In het tweede dagdeel zijn de werkstukken biscuit gebakken. Deze kunnen worden geglazuurd. Er zijn verschillende kleuren die u kunt gebruiken.

Vervolgens gaan deze werkstukken in een gasgestookte oven. Deze wordt gestookt tot plm. 950 graden. Op deze temperatuur gaat de oven open. De werkstukken worden er uitgehaald met behulp van een tang en gedeponeerd in een zaagselton. In deze ton onstaat dan een recucerende atmosfeer. Dit beinvloed de kleuren. Na plm. 10 minuten gaan de werkstukken in een waterton of worden op een andere manier afgekoeld. Als laatste moeten de werkstukken gepoetst worden en daarna zijn ze gereed om mee naar huis te nemen.