Workshop zaagseloven

Duur:

3 dagdelen.

Kosten:

75,-- euro.(materiaal inbegrepen)

Het eerste dagdeel worden er werkstukken gemaakt. Er kan uit de hand gewerkt worden. In het atelier is er een grote collectie gipsmallen, hiervan kan ook gebruik worden gemaakt.

Het tweede dagdeel worden de werkstukken afgewerkt. De werkstukken worden gepolijst. Ook kunnen ze behandeld worden met slib of terra sigillata.

In de derde les worden de biscuit gestookte werkstukken behandeld met verschillende materialen zoals zout, touw, kranten enz. Vervolgens worden de werkstukken gestookt in de zaagseloven.

Workshop Naked Raku

Duur:

3 dagdelen

Kosten:

75 euro (inclusief materiaal)

In het eerste dagdeel kunt u onder deskundige begeleiding werkstukken maken van chamotte klei. Er kan uit de vrije hand geboetseerd worden. Ook zijn er in het atelier een grote collectie gipsen mallen die gebruikt kunnen worden.

In het tweede dagdeel kunnen de werkstukken afgewerkt worden. De werkstukken kunnen gepolijst worden. Ook kan er gebruik gemaakt worden van Terra Sigillata en slib. 

In het derde dagdeel zijn de werkstukken biscuit gebakken. Deze kunnen worden geglazuurd. Vervolgens gaan deze werkstukken in een gasgestookte oven. Deze wordt gestookt tot plm. 950 graden. Op deze temperatuur gaat de oven open. De werkstukken worden er uitgehaald met behulp van een tang en gedeponeerd in een zaagselton. In deze ton onstaat dan een recucerende atmosfeer. Dit beinvloed de kleuren.Na plm. 10 minuten gaan de werkstukken in een waterton of worden op een andere manier afgekoeld. Als laatste moeten de werkstukken gepoetst worden en daarna zijn ze gereed om mee naar huis te nemen.

Workshop Steengoed

Duur:

3 dagdelen.

Kosten:

75,-- euro(inclusief materiaal)

 

In het eerste dagdeel kunnen werkstukken gemaakt worden onder deskundige begeliding. Er kan uit de vrije hand gewerkt worden. In het atelier is ook een ruime collectie gipsvormen.

In het tweede dagdeel kunnen er ook werkstukken gemaakt worden. De werkstukken die al gemaakt zijn kunnen afgewerkt worden.

In het derde dagdeel zijn de werkstukken biscuit gestookt. Deze moeten dan worden voorzien van een glazuurlaan. De glazuurbrand gebeurt in een gasgestookte oven. Op een later tijdstip kunnen de werkstukken gehaald worden.

Kosten: 75 euro (materiaal inbegrepen)uur

 

Workshop Steengoed

De workshop bestaat uit drie keer twee uur. In de eerste twee lessen kunnen er werkstukken gemaakt worden van klei. Er kan uit de vrije hand een vorm gemaakt worden. In het atelier is ook een ruime collectie gipsvormen. Vervolgens worden de werkstukken biscuit gestookt. In de derde les kunnen de werkstukken geglazuurd worden. De glazuurbrand gebeurt in een gasgestookte oven.

Kosten: 75 euro (materiaal inbegrepen)D

Workshop Raku

Duur:

Twee dagdelen.

Kosten:

50,-- euro (materiaal inbegrepen) 

In het eerste dagdeel kunt u onder deskundige begeleiding werkstukken maken van chamotte klei. Er kan uit de vrije hand geboetseerd worden. Ook zijn er in het atelier gipsen mallen die gebruikt kunnen worden.

In het tweede dagdeel zijn de werkstukken biscuit gebakken. Deze kunnen worden geglazuurd. Er zijn verschillende kleuren die u kunt gebruiken.

Vervolgens gaan deze werkstukken in een gasgestookte oven. Deze wordt gestookt tot plm. 950 graden. Op deze temperatuur gaat de oven open. De werkstukken worden er uitgehaald met behulp van een tang en gedeponeerd in een zaagselton. In deze ton onstaat dan een recucerende atmosfeer. Dit beinvloed de kleuren.Na plm. 10 minuten gaan de werkstukken in een waterton of worden op een andere manier afgekoeld. Als laatste moeten de werkstukken gepoetst worden en daarna zijn ze gereed om mee naar huis te nemen.

In het eerste dagdeel kunt u onder deskundige begeleiding werkstukken maken van chamotte klei. Er kan uit de vrije hand geboetseerd worden. Ook zijn er in het atelier gipsen mallen die gebruikt kunnen worden. In het tweede dagdeel zijn de werkstukken biscuit gebakken. Deze kunnen worden geglazuurd. Er zijn verschillende kleuren die u kunt gebruiken. Vervolgens gaan deze werkstukken in een gasgestookte oven. Deze wordt gestookt tot plm.950 graden. Op deze temperatuur gaat de oven open.De werkstukken worden er uitgehaald met behulp van een tang en gedeponeerd in een zaagselton. In deze ton onstaat dan een recucerende atmosfeer. Dit beinvloed de kleuren. Na plm.10 minuten gaan de werkstukken in een waterton of worden op een andere manier afgekoeld. Als laatste moeten de werkstukken gepoetst worden en daarna zijn ze gereed om mee naar huis te nemen.

Workshop Zilverklei

Duur:

2 dagdelen(kan ook op dezelfde dag)

Kosten:

45,-- euro (inclusief 10 gram zilverklei. Overige materiaal kan gekocht worden tijdens de workshop)

In het eerste dagdeel wordt er een ontwerp gemaakt. Er zijn voorbeelden in het atelier aanwezig. Deze wordt eerst in boetseerklei gemaakt. Vervolgens wordt deze gemaakt in zilverklei.

In het tweede dagdeel zijn de werkstukken gebakken. De werkstukken moeten afgewerkt worden en eventueel gepolijst. Dan worden de evt. sluitingen, koordjes, kettingen eraan bevestigd. Het werkstuk is nu gereed om mee naar huis te nemen.

 

Markten

Geen evenementen

Omange Terra Art

Geen evenementen